też myślę, że w tym przypadku nic z tego nie będzie - a nawet jakby - to 10km/h mogę przeżyć
Jak objechać korek w Częstochowie?
Zwiń
X
-
Dzisiaj leciałem przez Częstochowę i tylko z jednym zatrzymaniem na światłach :diabelski_usmiech :szeroki_usmiech
Enriquez, ten aparacik był aktywny :xNajtFukinPatrol North-West
UNIDEN 510 XL + ML145
BYŁ ASZ
PÓŹNIEJ BYŁ BKD
BYŁA TEŻ CEGA
A TERAZ JEST SUPERB CBBB
MAMY NOWEGO KANDYTATA DO OCP,MA JUż JEDENAŚCIE LAT !!!!!!!!!!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Rok z BagienA ja zaczynam się zastanawiać, czy to nie mnie strzelił ?
Jechałem z tyłu na prawym pasie, Enriquez był na lewym z przodu a obok niego C-Classe.
Na 100% zwalnialiśmy tam do 70 i to 70 licznikowego, czyli realnie jakieś 66-67 km/h.
Dziwne, poczekamy zobaczymy. :?
Gość w Pasku, który mnie wyprzedzał, pewnie miał ponad 70km/h i błysnęło mu 2 razy...
Podobny numer miałem w maju w Łodzi na Pabianickiej (50) i Włókniarzy (70) w kierunku Zgierza. - odpowiednio moje prędkości wg prędkościomierza ca. 50 km/h i 65 km/h - błysnęło tylko po jednym razie...
Podejrzewam, że mają jakiś ustawiony jakiś system na postraszenie kierowców czy coś takiego - oby tylko to (do tej pory spokój).
W ogóle zauważyłem, że w "krainie świętych fotoradarów" (czyt. Wanaty-Poczesna-Cz-wa) przy długich weekendach fotoradary mają co robić...
A tak przy okazji korka w Cz-wie na wysokości Tesco czy się tam coś poprawiło...?Była Octavia II (Combi) 1.9 TDI PD
Był Rapid 1.4 TDI-CR
Poprzednio także Fabia II Combi 1,4 16V
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Adam-SkiJa jechałem tamtędy przed długim majowym weekendem (30 kwiecień) z prędkością wg. GPS 64 km/h - też pstryknęło, ale błysk był tylko raz... do tej pory spokój, cisza i oby tak dalej..
Gość w Pasku, który mnie wyprzedzał, pewnie miał ponad 70km/h i błysnęło mu 2 razy...Zamieszczone przez Adam-SkiPodejrzewam, że mają jakiś ustawiony jakiś system na postraszenie kierowców czy coś takiego - oby tylko to (do tej pory spokój).
Teraz sobie przypominam, że miałem podobny przypadek w zeszłym roku w drodze nad Bałtyk (nie pamiętam gdzie). Raz mi pstryknął i zero powiastki.
Komentarz
-
-
SS - dzięki raz jeszcze za info.
Dziś rano ok. 9.00 przez Cz-we przeleciałem bez żadnych problemów, tylko lekkie przyhamowanie przy światłach na remontowanym wiadukcie :wink:
Po południu wracałem trochę trasą krajobrazową...
Jutro raz jeszcze rano będę śmigał na północ, zobaczymy jak jutro się ta sprawa będzie przedstawiać.
Przy okazji, na skrzyżowaniu DK1 z Kamienica Polska ( https://www.google.pl/maps/place/Droga+Krajowa+1,+42-260/@50.6736865,19.1224617,15z/data=!4m2!3m1!1s0x4710ccc9d8831e07:0xd346d17096268 b32 )
jakieś 1,5 m-ca temu porobili nowe światła z kamerami itp.
Chyba trzeba tam dobrze uważać bo przy ograniczeniu na 80km/h większość zwalnia nawet do 60...
Z innej beczki, rano na DK 1 na wysokości Siewierza jechałem za trochę dziwnym VITO - czarny, w tyle na dachu 3 anteny oraz przymocowane coś przypominające jakby kamerę skierowaną do tyłu. Rej. WG xxxxY - piernik jeden wie co to było... :?Była Octavia II (Combi) 1.9 TDI PD
Był Rapid 1.4 TDI-CR
Poprzednio także Fabia II Combi 1,4 16V
Komentarz
-
-
Adam-Ski, ITD. Takie Vito jeżdżą już z tablicami DW, RZ. Mają wbudowane wideorejestratory. Tablice z różnych województw dlatego, że należą do Wojewódzkich Inspektoratów a nie do GITD. Zaczęli je wprowadzać na przełomie 2009/2010.
[ Dodano: Wto 19 Sie, 14 23:19 ]
a jak pamiętasz to wrzuć całą rejestrację :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
Adam-Ski, jest na forum temat o nieoznakowanych autach ITD (w każdym razie był). Warto też wrzucić to na forum www.antyradary.phi.pl :diabelski_usmiech
[ Dodano: Sro 20 Sie, 14 11:40 ]
Najświeższe informacje z "placu boju". Do jutra zamknięta al. JP II od ronda do DK1. Natomiast od 11:00 w poniedziałek 25 sierpnia do 31 sierpnia jezdnia wschodnia (po stronie TESCO) będzie wyłączona z ruchu, a ruch zostanie przekierowany na jezdnię zachodnią (od strony centrum) i na tej jezdni będzie po jednym pasie w każdym kierunku. http://mzd.czest.pl/utrudnienia-w-ru...w-czestochowie
Komentarz
-
Komentarz